Пивоварната

Пивоварна „Бритос“ е открита през 2012 година във Велико Търново. Изградена на площ от 13 декара, инсталацията е едно от най-модерните и високотехнологични съоръжения на Балканския полуостров към момента. Годишният производствен капацитет е 20 млн. литра, при напълно автоматизиран процес, с висока ефективност на технологията.
Фабриката работи с машини на GEA – Huppmann, Германия, успокоителни съдове и ферментатори от Holvrieka, Белгия, филтрираща Filtrox, Швейцария и бутилиращата система Krones, Германия, която е и сертифицирана по ISO 22000:2005, HACCP.

научи повече
 

Технология

Уникална Рецепта

“Бритос” се приготвя по уникална рецепта, разработена от специалистите на пивоварната в сътрудничество с института по пивоварство в Берлин.

Изворна вода

Изворна вода и селектирани висококачествени суровини.

Майшуване

Майшуване по собствена рецепта
в уникален майшов съд.

Изцеждане и варене

Изцеждане и варене в автоматизирана система с подбрани сортове хмел от най-високо качество.

Отделяне на горещите утайки

Отделяне на горещите утайки, охлаждане и заквасяване с индивидуално селектирани и поддържани за пивоварна БРИТОС пивни дрожди.

Ферментация и отлежаване

Ферментация и отлежаване във ферментационни апарати / ЦКТ/ със специално подобрени технологични параметри.

Филтрация

Филтрация през автоматизирана, иновативна филтърна система.
 

Успокояване на пивото

Успокояване на пивото, пастьоризиране и бутилиране в кег, кен и РЕТ бутилки.

Сертификации

Интегрираната система за управление съгласно стандарти БДС EN ISO 9001:2008 и БДС EN ISO 22000:2005, регламентира и управлява процесите, свързани с производството на безопасен краен продукт, с цел повишаване конкурентоспособността на дружеството и удовлетвореността на клиента. В резултат на внедряването й, “БРИТОС” ЕООД гарантира производството на висококачествено пиво в контролирана среда.

You must be of legal drinking age in your country of residence to enter this site.

Please enter your date of birth.

- -